< Terug naar blogoverzicht


ITS ontvangt ISO 14001 accreditatie

Deze maand werd het voortdurende streven van ITS naar een lagere belasting van het milieu formeel gecertificeerd volgens het ISO 14001 systeem. In de afgelopen maanden zijn de verschillende afdelingen binnen ITS heel erg druk geweest om te bekijken of er nog energiebesparende maatregelen te bedenken waren en dit heeft geresulteerd in een groot aantal besparingsvoorstellen.

Zo wordt binnen ITS inmiddels de afremenergie van de wikkelmachines teruggewonnen en gebruikt om andere machines op hetzelfde moment weer aan te drijven, een ingenieus systeem dat ook wordt toegepast in de bouw van de meest moderne hybride auto’s van dit moment. Daarnaast zijn vrijwel alle ruimtes binnen ITS uitgerust met aanwezigheidsdetectoren die er voor zorgen dat het licht alleen brand als er daadwerkelijk mensen aanwezig zijn. Ook de verwarming en koeling van alle ruimtes binnen ITS is onder de loep genomen en dat onderzoek heeft tot forse energiebesparingen geleid.

Deze voorbeelden, en daar zijn er vele van, zijn illustratief voor het denken binnen ITS en dit milieubewuste denken en handelen is sinds 2010 geformaliseerd in een handboek dat voldoet aan alle eisen van het ISO 14001 systeem. ITS kan dan ook trots melden dat zij het eerste bedrijf binnen haar branche is, dat deze certificering heeft mogen ontvangen.