Home > 100% duurzaam energieverbruik binnen 2 jaar. Ontdek hoe we dat gaan doen!

100% duurzaam energieverbruik binnen 2 jaar. Ontdek hoe we dat gaan doen!

Ons bedrijf produceert producten voor contact met voedingsmiddelen, het bereiden en bewaren van uw voedsel zit in ons DNA en maakt onze producten een noodzaak in elke (professionele) keuken. En dat is waar we een grote impact hebben op onze fabriek, onze producten verminderen het morsen van onze waardevolle voedselproducten. Met minder dan 1 gram huishoudfolie kun je bijvoorbeeld je meloen van 4 kg meerdere dagen vers houden in je koelkast. Dat is echt duurzaam voor onze planeet.

Maar we hebben natuurlijk ook onze eigen verantwoordelijkheid ten opzichte van onze planeet, en daarom staan we op het punt om te investeren in een enorm duurzaamheidsproject van 4 miljoen euro om onze eigen CO2-voetafdruk te verkleinen door energie te besparen en zelfs terug te winnen. Hier zijn enkele van de dingen die we de komende twee jaar gaan doen, en sommige zijn al begonnen.

In de eerste fase, collega's hebben de ontwikkelingen misschien al gezien, verplaatsen we ons chemisch magazijn naar buiten het gebouw en op die locatie creëren we het hart van onze energiebalansstructuur, waardoor we in de toekomst zonder gas kunnen werken. We versterken ook de constructie van het gebouw voor de installatie van de 2e en 3e fase van ons duurzaamheidsproject. We verwijderen en vervangen ook de isolatie van delen van het dak van de productiehallen. De investering in deze fase bedraagt ongeveer 1,4 miljoen euro.

In fase 2 gaan we de aardtemperaturen op ongeveer 200 meter diepte in onze aarde gebruiken om in de zomer te koelen en in de winter te verwarmen, zodat we een energiebalans creëren en de energie van de aarde gebruiken. We boren gaten en brengen leidingen aan en sluiten pompen aan om de overdracht van geothermische energie te vergemakkelijken. De pompen leveren natuurlijk ook energie en dat is waar fase 3 gaat beginnen. Dit project zal ook ongeveer 1,4 miljoen euro kosten.

In fase 3 gaan we in totaal meer dan 2000 zonnepanelen op ons dak installeren om onze eigen energie op te wekken en onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Dit wordt een van de grootste installaties binnen onze gemeenschap en dit helpt ons om de mogelijkheid te behouden om onze capaciteit in de toekomst uit te breiden, omdat onze klanten steeds meer producten van ons vragen. Het resultaat is in feite dat de balans tussen opgewekte en ingekochte energie verandert en dat we groene stroom kunnen toevoegen om over 2 jaar een 100% duurzaam energieverbruik te hebben.

Daarnaast zal ITS ook contact opnemen met al haar leveranciers om hen te vragen dezelfde weg in te slaan en ook aan hun kant te werken aan een duurzamere productie. Het doel is in feite om al onze producten koolstofvrij te maken en zo een duurzame toekomst te creëren voor onze productgroepen op alle Europese markten.