Voedselconservering optimaliseren

Het tegengaan van voedselverspilling is de kern van ons bedrijf. Met een minimum aan recyclebaar plastic en aluminium kunnen we verspilling van duizenden kilo's fruit, groenten en vlees besparen. Er is geavanceerde technologie nodig om dit op grote schaal te kunnen doen. Daarom blijven wij investeren, innoveren en betere huishoudverpakkingsproducten introduceren.

Recycling in Europa stimuleren

Ons doel is het recyclingpercentage zoveel mogelijk te verhogen, van productie en distributie tot miljoenen huishoudens in Europa. Dit doen we via actieve lidmaatschappen van internationale recyclingprogramma's en we promoten onze kennis en de verschillende mogelijkheden bij overheden, recyclingorganisaties en consumenten. Van de European Aluminium Foil Association tot RAVN (Nederlandse recycling vereniging), NAK en meer.

Minder stroomverbruik

Als producent kunnen wij een verschil maken door ons energieverbruik aanzienlijk te verminderen. Vergelijkbaar met hybride aandrijflijnen in auto's, regenereren onze productielijnen stroom telkens als ze vertragen, wat tot enorme besparingen leidt. Wij zijn ook overgestapt op volledige LED-verlichting als onderdeel van een compleet pakket om te voldoen aan de strenge ISO 14001-eisen. Momenteel voeren wij een analyse uit van de CO2-voetafdruk van het bedrijf om een duurzame energiebalans voor de toekomst te creëren.

Minder grondstoffen

Dankzij innovatieve technologieën kunnen wij in totaal 20% minder materiaal gebruiken dan bij traditionele productie, om dezelfde of zelfs betere prestaties te halen. Met ons extra dunne vershoudfolie hebben we maar liefst 50% minder plastic nodig om dezelfde hoeveelheid voedsel te kunnen verpakken. Daarnaast beperken we het gebruik van nieuw materiaal tot een absoluut minimum, door gerecyclede materialen te gebruiken.

Verantwoorde bevoorrading

Voor onze papierproducten, zoals koffiefilters en bakpapier, gebruiken we papier met het FSC-certificaat (Forest Stewardship Council). Zo kunnen we een verantwoorde herkomst van onze producten garanderen. Daarnaast gebruiken we voor een groot aantal van onze verpakkingen 100% gerecycled en FSC-gecertificeerd papier. Voor onze aluminium producten werken wij met Aluminium Stewardship Initiative (ASI) gecertificeerd aluminium.

ISO 14001: Afvalvrij

Binnen de normen van ISO 14001 streven wij naar nul afval. Dit betekent dat wij in onze productiefaciliteiten niet minder dan 14 verschillende afvalstromen aanhouden. Elk stuk ongebruikt materiaal wordt apart verzameld en afgevoerd naar recyclingspecialisten. We scheiden zelfs de spijkers van de binnenkomende pallets met materialen en versnipperen het hout voor recycledoeleinden.

ITS folie, -films en -papierproducten

Meer informatie

Wij delen graag meer informatie over al onze activiteiten ter bevordering van recycling aan de consumentenzijde en over verantwoorde bevoorrading en productie van onze kant. Voel je vrij om contact met ons op te nemen voor specifieke rapporten, certificaten of lidmaatschappen.